середа, 24 квітня 2024 р.


                                           Яскраве світло казок Зірки Мензатюк

"Я дуже люблю мандрувати. Об’їздила багато країн. Знаєте, де найцікавіше? Там, де бережуть і вміють гарно показати свої собори, свої звичаї та навіть свої страви. Тому я пишу про Україну. Своє треба знати й шанувати. Бо ми цікаві світові саме цим". Зірка Мензатюк

Як зварити лікувальний борщ і пригостити ним дощик за вікном, як зготувати кашу та ще й перехитрити змія, як задобрити відьму варениками та які ковбаски

смакують сірому вовку на Різдво?

Про все це та багато іншого учні 5 класу дізналися зі збірки казок Зірки Мензатюк «Зварю тобі борщику» про братика Івася та сестричку Олесю, які повсякчас втрапляють у різноманітні смачні, а головне - суперавтентичні українські пригоди.

В книзі присутні персонажі народного фольклору: відьма, змій, вовк, що вже знайомі по народним казкам. Овочі та страви оживають в книзі, так само як і Івась та Оленка вони повноцінні герої казок. Хіба що вареники з млинцями не розмовляють, а ось капуста, квасолька, бурячок, чи узвар з пампушками любителі поговорити, а голубці ще й літають.

У цій книжечці всі казки не лише веселі й цікаві, але ще й дуже смачні. Бо коли ми їх читали, то слинка всім нам котилася. І відразу захотілося разом з Олесею та Івасем, героями цих казок, скуштувати запашного борщу, смачнючих вареників, солодких млинців та інших українських страв, які живуть не лише на нашому столі, а й у казці.

Сьогоднішні читання для п’ятикласників видалися дуже веселими та смачними! А все тому, що наші читачі дуже уважні, креативні, спостережливі. А ще вони любителі почитати, готувати та смачно поїсти.

Всеукраїнський тиждень дитячого читання 2024








Немає коментарів:

Дописати коментар